Glad påsk!

Boktrailers med QR-kod




QR-koder är bra till mycket. Hittade det här häftiga tipset på boktrailers och qr-koder på den bild av sin klassrumsdörr som Molly Maloy delat med sig av. Vilket coolt sätt att locka till läsning i kombination med MIK kunskap.

Under arbetet med de aptitretande smakproven på böckerna fick eleverna tänka igenom hur en bra och lockande presentation bör se ut. Eleverna fick också stödmaterial för sin planering av de olika scenerna i bildspelet. Minst sex rutor fick skulle de fylla i och det kunde vara en kombination av text och bild.

Allt gjordes med verktyget Animoto - 30 sekunders speltid för gratisvarianten. Kanske lite kort.... Adobe Express  kanske också skulle kunna passa, eller Microsoft Foto alt Google Presentationer?

Barnen fick välja tema för sin video och även välja musik.

Efter att elevernas boktrailrar var klara gjordes QR-koder och allt sattes upp på dörren. Nu kunde alla dessa lockande boktips delas med kompisarna, föräldrar och alla andra som besökte klassrummet.

Säkert fick QR-koderna följa med böckerna ut i hyllan efter det att de suttit en tag på utställningsplats. På så sätt får ju böckerna lysa lite mer i hyllan och kan där trots sin stillhet få liv och väcka läslust till den som scannar bokens qr-kod.






Kommentarer